Lauantai kääntyi iltaan ja fanijoukot olivat taas kopalla kärkkymässä HiHo-tähtien nimikirjoituksia hyvissä ajoin. Tällä kertaa vuorossa vieraspeli Hämeenlinnassa ja vastassa sarjan kärkijoukkue HauSi. Viime viikonlopusta sisuuntuneena HiHo-lauma vaikutti jo kopalla energiseltä ja valmiilta peliin.

1.erä

Johtoportaan puheet eivät osoittautuneet tällä kertaa vääriksi, ja HauSi tuli hyvällä jalalla ensimmäiseen erään. Tämä yhdistettynä huonoon asenteeseen takasi kylmää kyytiä HiHo-laumalle heti ottelun alussa. 11:55 pelattu ja taululla lukemat 3-0. HauSi lisäsi johtoaan vielä maalilla ja ensimmäinen erä turpaan puhtaasti 4-0. “III-divaripeli ei ole vielä ohi”.

2.erä

Palopuheet eivät auttaneet 2. erän alussa, vaan HauSi teki tylysti taululle numerot 5-0. En tiedä huomasiko HiHo-lauma vasta 5-0 maalin jälkeen päätykatsomon hehkeän blondin, mutta asenne ainakin muuttui. Ensin Mikko “lukkoranne” Mykkänen murtautuu oikeasta laidasta läpi, ottaa kolme terävää potkua, backhand-forehand-backhand-forehand ja upottaa kiekon grogilasin korkuisella vedolla takakulmaan. Syötön tarjosi D. Mäkelä. Heti perään rookie-kaksikko O:Latva-Pukkila ja Jouni “h.tihinen” Marttila kaventaa numerot 5-2:een. Tilanne lähtee Jounin tulisesta rystylämmistä, jonka Opa ottaa rinnalla haltuun ja iskee limpun alanahkaan. HauSin otteissa alkaa näkyä paniikkia ja loppuerä onkin täyttä HiHon hallintaa. Ajassa 36:09 kiekkokontrolli tuottaa taas tulosta, kun Henri “Himatelli” Himanen pääsee jälleen kerran paidastaan eroon ja iskee totutusti kiekon terävällä rannenäpäytyksellä tolppaa hipoen verkkoon.

3.erä

HauSi on täysin paniikissa, mutta HiHo puskee päätään vastustajan maalivahtiin. Hyvätasoinen III-divarimaatsi päättyi, maalivahtien torjuessa loppupelistä kaiken, 5-3. Huhujen mukaan Petteri Sihvonen oli Hämeenlinnan harjoitushallin katsomossa, “HiHolta jäin kaipaamaan enemmän viivelähtöjä omasta päästä” oli Petteri todennut sivustaseuraajille.

Ottelutapahtumat
Gorillat:

gorillat_3  2. ja 3. erän HiHo ?esitykset. Valmennusporrasta myöten kaikki olivat tyytyväisiä loppupelin peli-ilmeeseen.
gorillat_2  2. ja 3. erän Kalle ?tykki? Lautala, seisoi päällään ja torjui kaiken HiHo ?maalilla antaen mahdollisuuden nousuun
gorillat_1 Hannu Tihisen rystylämmi

Lampaat:

lampaat_3  HiHo ?lauman 1. erä
lampaat_2  TuTo.
lampaat_1  Ruuhela on aina hyvä valinta lampaille.

Roosteri:

Tuto – Börje – Hönö
NH – Jerppu – Mygi
Poni – Juntu – Pukki/Hokki

Skrode – Hima
Saku – Vajari
Mikki – Pommi

Kalle