Sanottakoon alkuun, että HiHo ei ole marraskuun joukkue. Ei kyllä alkusyksynkään. Eikä varsinkaan kevään. Joululoman jälkeen on muutama hyvä peli, mutta ei siitäkään voittoputkea saa. Joka tapauksessa, marraskuu ei ole siis Seuran kuukausi. Yritys on kuitenkin kova. Etiäpäin.

Illat siis pimenee ja pelit kovenee. Tai no kovenee ja kovenee. Härkäviikonlopusta lähdettiin hakemaan täyttä pistepottia, mutta osa jäi jo Mänttään Tommin maalineitsyyden ja Artun suolistokaasujen kanssa. Lauantaina vastaan asettuisi Valtran pojat Suolahdelta. Joukkueesta tiedettiin etukäteen yhtä paljon kuin Ilmari muistaa Pietarin vaihdostaan, melko vähän. Eilen nähty VihaJuha oli muuttunut KivaJuhaksi, joka pumppasi palaverissa hyvää fiilistä ja uskoa joukkueeseen. Tänään hoidetaan. Tunnelma kopissa hyvä. Tunnelma alkulämmöissä hyvä, musa soi ison maailman tyyliin. Ilo nähdä. Kiva vähän pelailla.

Peli alkaa hyvin. Tai no ensimmäiset 15 sekuntia. Sitten helähtääkin jo omissa. Ykkönen vilttiin. Kakkonen koittaa. Valtran pojat olivatkin tulleet pelaamaan. Tai no. Kai sitä pelaamiseksi voi kutsua, ainakin verrattuna kotijoukkueen touhuiluun. Pari minuuttia myöhemmin päästään kokeilemaan YV:llä. Pakkopeli pyörii hienosti. Tai no ainakin hetken. Sitten onkin taas omissa. 0-2 lävähtää kuin Artun nappi apinan naamalle, haisee ja vähän myös maistuu paskalta. Loput 17 minuuttia ensimmäisestä erästä pyörittääkin kotijoukkue satunnaisia päätykiekkoja ja nukahtamisia lukuunottamatta. Erätauolle 0-2 lukemissa.

Toinen erä alkaakin paremmin. Ennen erän puoltaväliä Mäkinen laukoo hienosti Nupin syötöstä 1-2 kavennuksen ja minuuttia myöhemmin Setämies Ruusu lämäröi kauden ensimmäisen maalineduskasan lävitse kapellimestari Luosan maagisen nousun jälkeen. Eipä HiHon peli todellakaan mitään kaunista katsottavaa ole (onko ikinä), mutta tasoissa ollaan. Sitten kolahtaakin pariin otteeseen. Ensin maalivireen löytänyt IlmosTommi telotaan (joko vastustajan tai itsensä toimesta) pelikyvyttömäksi ja pian sen jälkeen muuan mediavastaava havaitsee yhtäkkiä kevätsaunan olusten riittämättömyyden ja päättää korjata tilannetta kymppikorilla. Yllättävät tilanteet eivät juurikaan muuta pelin kulkua ja sama ralli jatkuu. Vastustaja ei onnistu ylivoimalla eikä myöskään Seura osu maaliin ali-, tasa-, yli-, vesi- tai ydinvoimalla. Viimeisellä minuutilla vieras saa vielä yhden maalin eteen, kun Periksen 50:50 uhkapelaaminen epäonnistuu ja epätoivoinen toimitus kulmasta valahtaa etukulmasta sisään. Mallu: “Olis ihan yhtä hyvin voinu jäädäkin.” Toiselle erätauolle 2-3 tilanteessa.

Kolmas erä alkaa taas vähän pelaillen. Ei mainittavia lukuunottamatta Ryhäsen päähänkohdistunutta taklausta Herraseen. Juho järkyttyu niin syvästi hänen Pyhille Raiteille tulleesta esteestä, että huilaa loppupelin. Siitä edetään ja sitten vähän jäähyillään ja nyt Urho-ylivoima onnistuukin. Lohduton 2-4 tilanne. Erä etenee ja jäähyjä otetaan vuorotellen ja molempien tehottomat ylivoimat yrittävät jauhaa ratkaisua. Erän puolivälissä marraskuun pimeydestä pilkahtaa pieni auringonsäde, kun Sivula rankkaroi menemään tilanteen 3-4 sen jälkeen, kun Arttua rikottiin läpiajossa. Arttu uteli tuomarilta syöttöpistettä rankkarimaaliin, mutta tällä kertaa sitä ei tipu. HiHo yrittää rynnistystä loppuerään, mutta Nälkä ja Halu ovat ilmeisesti marraskuun ajan aurinkolomalla jossain lämpimässä. Joku Valtramiehistä laittaa lopussa kiekon vielä tyhjiin ja ottelu päättyy kuin päättyykin 3-5. Kaksipäinen yleisö jaksaa kuitenkin osoittaa kiitoksia heikosti pelanneelle kotijoukkueelle. 

Sitten. On kiitosten aika. Myös pienten torujen. Ja tietysti tekosyiden. 

 Antti Suokas. Uusi ruokaministeri. Hienosti toteutettu ensitilaus. Myöskin kostotaklaus joka pääsi videolle. 

  Ruusun Tuomas. Menestynein veljeksistä. Tasaisen hyvää peliä viikonlopun ja palkintona maali. Kunniamaininta myös pakkipari-Iikalle. 

  Mallun Pertsa. Muutama ottelunpelastaja eli gamesaver. Unohdetaan se yksi gämbläys. Maalivahtien saralta mainittakoon myös Ketkon gorillanarvoinen mysteerinainen.

 Ykkösketju. Kiikarit. Yritetäänpäs taas sitten. Puolustuksen kautta. Erityismaininta tässä kategoriassa TikkaVillelle, tasaista suorittamista lampaiden eteen molemmissa otteluissa.

 Kakkosketju. Kiikarit. Välillä hyviä välähdyksiä, mutta top 6 hyökkääjiltä odotetaan tehoja. 

 Nälkä ja Halu. Loma kriittiseen aikaan. Sakkoja palatessa. 

 

Tekosyyt.

1. Tuomarit

2. Hallimies

3. Marraskuu

4. Liian kirkkaat valot

5. Liikaa suolaa ranskalaisissa

Kokoonpano

Herska – Maila (A) – Kulinaristi

Ruosa (C) – Luusu (A)

Pastori – Köntsä – Silmä

Julma – Rontti

Herzla – Mäkbous – Matti

Litti – KALLE

Nuppi – Tappi – Tuppi

Maalissa Mallu

Varalla Ketko