Viikolla Seura juhli pikkujouluja. Joulupöydässä nautittiin Talon antimista ja joulurauhan julistuksen jälkeen monet saattoivat havaita Apinoiden ilakointia Koppan välittömässä läheisyydessä, mutta siihenhän oli hankittu lupa. Pikkujoulujen jälkeisenä päivänä useista katkenneista filmeistä saatiin kuin saatiinkin muodostettua jonkinlainen kokonainen elokuva. Kuten jouluelokuville on tyypillistä, myös tässäkin elokuvassa esiintyivät sekä Joulupukki että Joulutontut. Juhlista selvittiin ilman suurempia haavereita, mutta illan suurin mysteeri oli kuitenkin, miten joulukuusen jalasta voi saada tikkejä takaraivoon? Itsenäisyyspäivän pelaajat viettivät kotona hiljentyen ja rauhoittuen.

Pikkujoulut ja Itsenäisyyspäivä oltiin siis juhlittu ja oli aika taas siirtää keskittyminen kohti lauantai-illan kamppailua. Härkäviikonlopun ensimmäinen vastustaja on Ikurin Vire, jolta Apinalauma janosi kolmea pistettä.

  • 1. Erä

Peli ehtii vanheta vain 10 sekuntia, kun vastustaja on jo perässä ja koukkii itsensä jäähylle. Ylivoiman aikana ei kuitenkaan saada Turun Tovereiden tavoin lättyä pussiin, mutta jäähyn loppumisesta hetkeä myöhemmin lyö Lassi “Lääkäri#2” Mäntylä riparit sisään maalinedestä ja siirtää kotijoukkueen 1-0 johtoon! Epätavallista johtoasemaa ei ehditä kuitenkaan kauaa ihmetellä, kun tulee vastustaja jo tasoihin. Ensimmäisessä ei enempää maaleja nähty, mutta sen sijaan Iikka “aye aye Captain!” Luosa höyryrullataan rumasti laitaan, ja hän lyö tilanteessa päänsä. Tilanteessa ei edes runsaat pakeille toivotetut tsempit auta vaan Apinalauman komentaja poistuu pukusuojiin. Tilanteesta ei myöskään tuomaripari löytänyt jäähynarvoista huomautettavaa. Joka tapauksessa ensimmäiselle erätauolle siirrytään tilanteessa 1-1.

  • 2. Erä

Toinen erä etenee HiHolle tuttuun tapaan ja alkaa tuntua, että maaleja tulee omiin kuin liukuhihnalta, kun Vire maalaa kahdesti 10 sekunnin aikana. Kotijoukkue saa kuitenkin koottua rivinsä, josta pitää huolen Jarno “isä” Perälä viimeisenä lukkona ottamalla useita highlight-tason torjuntoja. Lisäksi valonpilkahduksen maalisarakkeeseen tuo Eetu “missä hatut?” Koistinen niin sanotulla “quick release” laukauksellaan, joka paukahtaa napin lailla yläläskiin. Peli on vauhdikasta molempiin suuntiin ja siitä ei taitoa puutu. Toiselle erätauolle edetään lukemissa 2-5.

  • 3. Erä

Kolmannessa erässä kotijoukkue hakee tasoitusta vimmatusti. Jopa niin vimmatusti, että nähdään ottelun yksittäisen pelaajan pisin vaihto, kun Juha “Hähää” Sivula lähtee vielä jopa vaihtonsa neljännellä minuutilla kuskaamaan kiekkoa hyökkäyksen kärjessä. Hyvä Juha! Vierasjoukkue iskee kuitenkin viimeisen naulan arkkuun tehdessään maalin vain neljä minuuttia ennen päätössummerin soittoa. Tässä vaiheessa monet katsojat puikkelehtivat ulos täpötäysiltä lehtereiltä. Peli ei suinkaan ole vielä ohi, vaan kaikkien yllätykseksi Arttu “tikit ja kaikki” Saarinen laittaa karvauksen päätteeksi maalinedestä mustan uuniin. Peli 3-5. HiHo hakee toista kavennusmaalia kuudella kenttäpelaajalla siinä onnistuen, kun Esko “Messias” Kulju virittää Ännystä opitun pikalämärin, jonka seuraksena kiekko lipuu lopulta yli maaliviivan. Peliä jäljellä enää vain 43 sekuntia. HiHo ottaa aikalisän. Kotijoukkue haluaa tulla tasoihin, vaikka väkisin. Näin ei kuitenkaan tapahdu ja peli päättyy lukemiin 4-5. Sunnuntaina uusi yritys Nokialla.

Gorillat:

 Esko “Jahve” Kulju, 1+1 ja pikalämäri
 Jarno “Skeida” Perälä, 31 torjuntaa, joista x määrä gamesavereita
 Lassi “Painitaan” Mäntylä, työllä ansaittu maali

Lampaat:

 Antti “Pakkipari” Suokas, Ei pakkiparia
 Juho “Sheiko” Herranen, Pleksit paukkuu, verkot ei heilu
 Ville “Lääkäri#1” Tikkanen, pian toistaiseksi “lääkäri#1”

Kokoonpano:

Ryhänen – Tikkanen “A” – Herranen

Peltomäki – Luosa “C”

Saarinen – Ahomäki – Kulju

Rouhiainen – Sivula

Kokkonen – Mänttäri – Kyyrönen

Laine – Pakarinen

Vehmas – Mäntylä – Tuominen

Maalissa: Perälä

Varalla: Ketko