Nyt on pelipäivä ja hieno sää, ajattelin kun läksin kaivamaan jälleen kerran Sorsaa lumihangesta tänä kauniina lauantaiaamuna. Ikkunat olivat tapansa mukaan jäässä sisältä ja ulkoa, mutta en antanut sen pilata päivääni. Sorsa hörähti käyntiin tavalliseen tapaansa kuin Lada Siperiassa. Tästä matka suuntasi KoPalle, jossa Antti ”Kaluste” Ryhänen ja Tommi ”Masa” Ilmonen odottivat malttamattomina ohjaimet kädessä, ja niin kuin meilläpäin sanotaan ”Tsenko lämpimänä”. Muutaman järkyttävän miinan ja raukkamaalin jälkeen siirryttiin Darts-taulun ääreen ja Antti ”Särki” Ryhänen heitti 140. Lopulta kello löi kuin löikin 1000, ja oli aika siirtää keskittyminen illan kamppailuun. Sentterissä vastaan asettuisi suoraan Suomen kommunistipääkaupungista Nokialta Pyry Ak. Perinteiseen tapaan Iikka ”Iivana” Luosa valoi joukkueeseen uskoa. ”Mennään taas, mennään ja taistellaan”, hän sanoi ja jatkoi, ”palavaa jäätä me luistellaan ja voittamaan me mennään taas!”

1.erä

Ottelu polkaistiin käyntiin kuin pappatunturi pilkkireissulle lähdettäessä, viimeisellä polkaisulla. Ensimmäinen tilastomerkintä saatiin, kun NoPyn pelaaja tulistui Seuran edustajalle ja antoi poikittaista mailaa. Seura pääsi esittelemään joulutauolla ulkojäillä kehiteltyjä ylivoimakuvioita. Maaliin asti kiekkoa ei kuitenkaan saatu. Vastustajan veskari seisoi päällään kuin kahlekuningas Harry Houdini väärinpäin käännetyssä matka-arkussa. Kiekkoa vietiin päästä toiseen, kunnes viekkaudella ja vääryydellä NoPy sai hankittua itselleen rangaistuslaukauksen. Joonas ”Kekkuli” Ketko ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt vaan nappasi marjat talteen kuin thaimaalainen Suonenjoella. Erän lopulla nähtiin vielä muutama kyseenalainen tuomio, joiden seurauksena Seuran alivoima joutui koetukselle. Seuran kolmio oli kuitenkin järkähtämätön ja takaiskuilta vältyttiin. Erätauolle lähdettiin kutkuttavassa, mutta rautaliigalle epätyypillisessä 0-0 tilanteessa.

2.erä

Roolit vaihtuivat parin minuutin pelin jälkeen, kun NoPy joutui 5-3 alivoimalle. Tuomari kuitenkin huomasi virheensä ja paikkasi tilanteen antamalla Konsta ”GeeÄm” Könöselle koukkaamiskakkosen. Puolen tunnin pelin jälkeen Niko ”0.1t” Lehtinen karkasi siniviivalta pahantekoon ja puttasi kiekon alanahkaan Antti ”Ryhanena” Ryhäsen ja Tomi ”Mäksä” Mäkisen oivallisesta esityöstä. Särjen loistavasta esityöstä huolimatta syöttöpiste merkittiin totuttuun tapaan Arttu ”En huutanut” Saariselle. Johdosta ei ehditty nauttia kuin muutama minuutti, kun NoPy tasoitti ottelun. Erän lopussa NoPy osui vielä kertaalleen ylivoimalla ja erätauolle siirryttiin 1-2 lukemissa.

3.erä

Viimeiseen erään Seura lähti sisuuntuneena ja se näkyi. Taklauksia jaettiin, armoa ei annettu eikä äänijänteitä säästelty, kun Seura lähti hakemaan tasoitusta. Loppujen lopuksi vastustajan jäähyilystä huolimatta tasoitusta ei saatu ja NoPy teki vielä yhden maalin. Ottelu päättyi 1-3 jalkapallolukemiin ja Seura poistui pettyneenä pukukopin suojiin.

 

  Antti “Ryhis” Ryhänen: 140 dartsissa

 Niko “Danny” Lehtinen: Maali

  Tomi “Paperimiäs” Mäkinen: takuuvarmaa kiekkotaituruutta

  Kikka-Kakka-Koukku koplan loikkaus

 Kultaisen Golffin ovet

 Jortikka

 

Kokoonpano:

Saarinen– Tikkanen “A” – Kulju

Lehtinen– Luosa “C”

Ryhänen– Könönen– Mäkinen

Laine– Sivula

Vehmas– Ahomäki– Kyyrönen

Peltomäki

Mäntylä – Tuominen

Maalissa: Ketko

Varalla: Perälä