HiHo – Fortuna

Hiki-Hockey:n matka Tampereen kolmanneksi parhaaksi jääkiekkojoukkueeksi jatkui hyvin onnistuneen viikonlopun jälkeen kotiottelussa Oriveden Fortunaa vastaan. Oriveden Shamaani ry oli asettanut lampaankäävät sen verran oikeaan asentoon kuun kiertorataan nähden, että Jääkiekkoliiton kotipeliarvonnoissa HiHon kotiareenaksi tähän keskiviikkoillan jännäriin muodostui ORIVEDEN jäähalli. HiHo:n kotiotteluiden yleisökeskiarvo koki huiman pyrähdyksen, kun Oriveden jääkiekkopyhättöön saapui 74-päinen yleisö saapui kannustamaan kotijoukkuetta tappioon! Vierasjoukkueen joukkuejohto olikin talkoohengessä asettanut pääsylippuhinnaksi 5euroa, jotta 2-divisioonaottelusta aiheutuvat järjestyskulut saataisiin vamasti katettua.

Illan ottelun suhteen ennusmerkit näyttivät olevan kohdallaan ja joukkue tuntui olevan liikkellä ”hyvällä” huumorilla. Pukuhuoneessa vallitsi leppoisa tunnelma ja iloinen mieli. Heikki ”Jukebox” Vaajasaari uhrautui joukkueen puolesta ja korvasi Tampereelle unohtuneen cd-soittimen laulamalla sydämensä kyllyydestä Tiikerihaissa opittua potpuria. Joukkue olikin saatu liikkelle neljällä ketjulla ja kaiken piti olla kohdillaan.

Ensimmäinen erä alkoi HiHopyörityksen merkeissä ja viiden minuutin pelin jälkeen Joonas ”Othmar Olut” Heinikkala  pääsi kieputtamaan vastustajan maalivahdin oluelle Heikki ”kovaluu” Lappalaisen vapauttavasta syötöstä. Kahdeksan peliminuutin kohdalla ottelunkulku kuitenkin muuttui, kun  tuomarit Matti Jämsä ja Markku Miettisen päättivät ottaa uuden sääntökokeilun käytäntöön: maalivahdin saa tarpeentullen taklata pois kiekon edestä, jos siniviivalta on lähdössä lämäri. HiHon maalivahti Jussi ”räpsäkäsi” Niemi oli voimaton uuden linjauksen myötä.  HiHon pelikirja meni kyseisestä säännöstä sekaisin ja joukkueen liike putosi täysin. Ajassa 17:42 Fortuna rankaisi toistamiseen ylivoimalla ja HiHolauma joutui siis siirtymään erätauolle tappioasemassa.

Toiseen erään jäälle luistelikin pirteämpi joukkue, kun Timo ”Mouho” Tukiainen piti joukkueelle sellaisen puhuttelun, että olisi Shamaaniheimoltakin pärähtänyt vellit housuun.  Paremmasta asenteesta huolimatta peli oli jotenkin väkinäistä,  luistelu tahmeaa eikä maalipaikoista osuttu. Timo ”1/2” Tukiainen näytti esimerkkiä joukkuelle ja tasoitti pelin napakalla rannelaukauksella ajassa 32:33 Sakari ”tatutitetuto” Nurmen syötöstä. Näissä lukemissa mentiin myös toiselle erätauolle.

Kolmanteen erään tultiin hyvällä sykkeellä ja seitsemän minuutin pelin jälkeen HiHolaiset Juuso ”Pikku-Oili” Olanterä ja Anssi ”Thai” Juntunen maalasivat paikoista HiHolle kahden maalin etumatkan.  Maalista seuraavan vaihdon tärkeys huomattiinkin taas kun vastustaja pääsi rokottamaan kavennuksen ajassa 48:16 ja tästä seurasi tasoitus ajassa 52:50. Tahmea peli jatkui, eikä varsinaisella peliajalla maaleja enää nähty hyvistä paikoista huolimatta. Lähimpänä maalintekoa oli Sakari  Nurmi, jonka laukaus osui  viime minuuteilla ylärimaan.

Jatkoaika oli täydellistä HiHohallintaa. Tätä kuvastaa Fortunan jatkoajalla aikaansaamat nolla maalia päin mennyttä laukausta. Pyörityksestä huolimatta jatkoajalla ei maaleja nähty ja siirryttiin voittolaukauskilpailuun. Joonas Heinikkala kruunasi kuukauden tipattoman putkensa ratkaisuosumalla kolmannella kierroksella. Erityismaininnan ansaitsee Jussi Niemen kolme loistavaa torjuntaa rankkareissa! Pelin jälkeen HiHolauman kasvoilta oli nähtävissä huojentuneet ilmeet, vaikka Fortunan peliesityksistä johtuen kolme pistettä olisi tästä pelistä ehdottomasti pitänyt napata!

Ottelutapahtumat

Gorillat:

Jussi Niemi – Alkukaudesta kiekkopiireissä puhuttanut HiHon maalivahtiongelma on muisto vain! Loistavaa työskentelyä!

Joonas Heinikkala – Kuukauden alkoholipaasto tekee miehen! Tehot 2+1 puhuu puolestaan.

Vaajasaari, J. Mäkelä, Rinta-Jaskari – Läpi pelin loistavaa taistelua nelosvitjalta!

Lampaat:

Timo Tukiainen – Tukiaisen Timo.

Mikko Rannila – ”Minä olen Bull” on kyllä ihan shittiä. Olisi aika siirtyä sanoista tekoihin! Surkeaa itkua ja räpellystä.

Timo Mähönen – Ruokablogi huutaa päivityksiä

Kokoonpano:

Nurmi – Kreutzer – Tukiainen

Heinikkala – Juntunen – Olanterä

H. Mäkelä – Rannila – Mähönen

Vaajasaari – J. Mäkelä – Rinta-Jaskari

Tinkanen – Heikkinen

Hukkanen – Uitto

Lappalainen – Viljanen

Niemi

– HNN (HiHo Network News)

HiHo – Fortuna
Siirry sivun alkuun