HPK Inkkarit – HiHo eli Hoki-Hockey

HiHo-apinat saapuivat Intiaanien Reservaattiin, Hämeenlinnaan, ainoana päämääränään päästä nylkemään punanuttujen sulkapäähineet. Tiedossa oli, että tämän taistelun voittaja tulisi ottamaan askeleen lähemmäksi Suomi-sarja -karsintaa. Pelin tärkeydestä kieli myös se, että sitä oli ehditty spekuloimaan jo useita päiviä mm. Inkkareiden kotisivuilla. Siellä yritettiin jopa pelotella Sammuttaja-Saarisella, jonka ”penkkikädet” ovat tarinoiden mukaan lietsoneet pelkoa vastustajiin. HiHon vastine tähän oli ottaa mukaan Hyväjätkäheikki, joka on silminnäkijöiden mukaan tykitellyt  160kg penkistä ilmeenkään värähtämättä. Myös Hämeen Sanomissa yritettiin luoda hämmennystä peli-ilmoituskirjoituksessa. Sen mukaan ottelussa pelaisivat HPK Inkkarit sekä Hoki-Hockey, joka tulee kyllä ihan loogisesti lyhenteestä HiHo…..

1. erä

Heti ensimmäisessä erässä HiHo näytti mahtavaa taisteluhaluaan, eikä antanut sulkapäähineille minkäänlaisia saumoja hallita ottelua. Kovan painostuksen ansiosta HiHo siirtyikin 0-1 johtoon ajassa 07:54 kun Tomi ”Skrode” Heikkinen riisti kiekon omalla siniviivalla, käänsi tilanteen heti vastahyökkäykseksi syöttämällä hyvällä öljyllä liikenteessä olleelle Juuso ”Oili” Olanterälle, joka ylitti vastustajan siniviivan ja antoi namupassin toiseen aaltoon Eemeli ”Matti” Tinkaselle. ”Matin” pelottava lämäri upposi vastustamattomasti Inkkareiden verkkoon ja näin vilkkui punavalo ensimmäistä kertaa Rinkelinmäen Metritiski Areenalla.

Tästä HiHo sai vain lisää puhtia peliinsä ja ajassa 14:30 Joonas ”Sickick” Heinikkala pääsi nousemaan vasemmasta laidasta ja ampui porautuvan ranarin vastustajan imurin haarovälistä suoraan tolppaan. Ensimmäisenä tolpanjuurelle jääneeseen kiekkoon ehti Mikko ”Kapane” Katainen, jolla oli helppo työ tökätä kiekko maaliviivan yli. Tilanne siis 0-2 pelikellon pysähtyessä aikaan 14:32. Enempää maaleja ei nähty ensimmäisessä erässä.

2. erä

Toiseen erään lähtö ei toiminut aivan samalla tavalla kuin ensimmäiseen ja ajassa 24:06 joutui Juho ”Koukku” Haikola käyttämään koukkuaan 2min rangaistuksen arvoisesti. Tämä kostautui ja ajassa 24:49 pääsi vastustajan Sammuttaja-Saarinen iskemään kumikiekon yläpömpeliin HiHon ollessa alivoimalla. 1-2. HiHon vaihtoaitiossa koettiin hilpeyttä herättänyt tilanne noin seitsemän peliminuutin kohdalla ”Kapasen” istuessa jäähyaitiossa. ”Matti” heräsi horroksestaan ja karjui: ”ei malauta, me pelataan kun oltais alivoimalla!!!” Muut pelaajat katsoivat toisiaan hieman ihmetellen ja pienen hiljaisuuden jälkeen tähän kuului vastaus rauhallisella äänellä: ”köhöm, me OLLAAN alivoimalla…”. ”Matin” ”Totuuden hetken” jälkeen HiHon peli meni entisestäänkin sekaisin ja ajassa 31:49 Inkkarit pääsivät tasoittamaan tilanteeksi 2-2 onnenkantamoisellaan.

Onneksi HiHon puheenjohtajaan, Sickick Heinikkalaan eivät muiden ”seot” vaikuttaneet. Vanha pesäpalloilija kaappasi ylivoimalla vastustajan purkukiekon hanskaansa, narisi vastustajan pakit kahville ja painoi krokilasin korkuisen voimaranteen aivan tolpan juureen. 2-3 ajassa 34:06. Inkkarit onnistuivat kuitenkin pian tasoittamaan 2. erän loppulukemiksi 3-3 kun omanpään hässäkän päätteksi kiekko upotettiin Jussi “Rocky” Niemen selän taakse.

Toisessa erässä Inkkarit olivat tehdä vielä yhden maalin, mutta maali oli siirtynyt paikoiltaan ennen kiekon liukumista maaliviivan yli. Huhujen mukaan katsomossa ollut entinen HiHon isokokoinen pommikone, #4, olisi heilauttanut kerran kättään, josta seurannut lyhyt Asta-myrsky olisi siirtänyt maalin paikoiltaan.

3. erä

Toisella erätauolla HiHon senpäivänen ygöskenttä tuskaili kahden ensimmäisen erän vaikeutta päästä hyökkäyksiin omasta päästä. Yksimielisesti päädyttiin siihen tulokseen, että ketjun takana jatkuvasti vaihtuvat pakit eivät vain saaneet kiekkoa liikkumaan tarpeeksi räväkästi kiekonriiston jälkeen. Tästä huolimatta ketju päätti tehdä ryhtiliikkeen ja päästää apinat irti. Ajassa 42:13 maalinteossa onnistui kuitenkin pakin tontilta voimahyökkääjäksi siirretty Ville “Ryhmänjohtaja” Rinta-Jaskari, joka runnoi Jere “PHJ” Mäkelän loistavasta esityöstä kiekon reppuun. Maalin jälkeen apinoille tuli kuitenkin liiallinen hyvänolon tunne, jota seurasi 20 sekunnin päästä Inkkareiden tasoitus. Tilanne 4-4.

Tästä alkoi kuitenkin Antti “Tuplahaukkari” Saarelan show. Nro 1: Mies latasi kiekon vastustamattomasti maaliverkkoon Georg “Mafia” Mestsaninovin esityöstä ajassa 45:46. Tämän jälkeen senpäiväsen ygöskentän ryhtiliike tuotti tulosta, kun karvauksen päätteeksi Sakari “Tuto” Nurmi syötti maalin edessä vapaasti viipottaneelle Timo “Paeaellikoe” Tukiaiselle, joka limutti kassarin vipuun ja laittoi kiekon rystyltä tyhjään maaliin. “Tuto” huusi maaliin vielä syötön viikonloppuna Lassobaarissa öljyttävänä olleelle Timo “T-850” Virtaselle, koska näki tämän hyvän karvauspelin olleen syötön arvoinen. Ajassa 56:40 Saarela jatkoi yhden miehen showtaan pamauttamalla kiekon uuniin Rinta-Jaskarin ja Mäkelän esityöstä.

Inkkarit eivät kuitenkaan vielä luovuttaneet vaan pääsivät suupasemaan kiekon “Rocky” Niemen selän taakse ajassa 57:11. Tilanne 5-7. He ottivat maalin jälkeen myös aikalisän ja hyvin imuroineen kopittajan pois maalilta. Tämä osoittautui kuitenkin virheeksi sillä HiHon päädyssä olleen aloituksen räpelsi Timo “T-85o” Virtanen Sakari “Tuto” Nurmelle, joka luigerteli kentän läpi ja napautti kiekon tyhjään maaliin ajassa 58:02. Niin murtui Inkkareiden selkärangat ja he olivat jo valmiita polttamaan rauhanpiippua. Lukemat eivät kuitenkaan jääneet tähän sillä Timo “Tunkki” Tukiaisen kärsiessä 2minuutin sikailuaan Antti Saarela täräytti maalin numero 3 kauhua kylväneellä hirmulämärillään. Lopputulos siis 5-9.

Ottelutapahtumat

Muuta ottelun tiimellyksessä tapahtunutta:

-Vastustajan kommentti maalivahti Niemestä: “Teillä on joku pihalätkäveskari maalissa!”, mutta kuinkas pelissä kävikään?

-Yleisön ihmettely Sakari Nurmen ohuehkon näköisistä pelihousuista: “Pelaaks se pelkillä housunpäällisillä?”

-Hallin katossa roikkuneet strobovalot meinasivat aiheuttaa pelaajille epilepsiakohtauksia jokaisen Inkkari-maalin jälkeen.

Gorillat:

Antti “Nää on mun tykit, nää on mun pyssyt” Saarela – Kolmen maalin show.

Jussi “Rocky” Niemi – Päästi viisi maalia, mutta torjui 38 laukausta, joiden seassa erittäin tärkeitä koppeja. Piti joukkuetta pystyssä ensimmäiset kaksi erää.

Heikki “160 penkistä” Lappalainen – Jätti Sammuttaja-Saarisen varjoonsa jakelemalla painavia pommeja ja pelasi muutenkin äijämäisesti tehden jatkuvasti oikeita ratkaisuja.

Lampaat:

Joukkueen ajoittaiset sekoilut omassa päässä.

Joukkueen vaikeus kääntää peli nopeasti kiekonriistojen jälkeen.

Timo Virtanen – Näkymätön, lieneekö viikonlopun hieronnat Lassobaarissa tehneet hallaa T-850:n koneistolle?

HiHon kokoonpano ottelussa:

Nurmi – Virtanen – Tukiainen

Heinikkala – Katainen – Olanterä

Rinta-Jaskari – J. Mäkelä – Saarela

Mestsaninov – Haikola – Mähönen

Tinkanen – Heikkinen

Hukkanen – Uitto

Väliaho – Lappalainen

Niemi

– HNN (HiHo Network News)

HPK Inkkarit – HiHo eli Hoki-Hockey
Siirry sivun alkuun