HiHo-Hokkarit 16.2.2019

Helmikuun 16. päivä oli kerta kaikkiaan miellyttävä päivä HiHo-paidassa. Kevätaurinko paistoi, mutta ei silmään, myötätuuli puhalsi selkään lisäpontta antaen ja nauru raikui alkulämpöpallolla makeasti. Myös jääkiekon peluu sujui mukavasti, HiHo kaatoi Hämeenkyrön ylpeyden lukemin 8-2. Ensimmäisessä erässä loistivat HiHon kaksi ensimmäistä kenttää, ensin ykköskenttä iski pari ylivoimamaalia josta kakkoskenttä jatkoi tyylikkäillä yksilösuorituksilla. Näin toisen erän alkuun HiHon:n 4-0 johdossa. Kaikkien yllätykseksi HiHo EI sulanut totaalisesti toisessa erässä, joka pelattiin tasan Hokkareiden kanssa, jolloin siis kolmanteen erään siirryttiin tilanteessa 5-1. Kolmas erä mukaili ensimmäistä, mukavaa lätkyttelyä ja pari maalia. Lopputuloksena HiHo:n reilu voitto.

Seuraavassa on nostettu esiin muutamia tekijöitä, jotka kirjoittajan mielestä olivat merkittävässä roolissa ottelun lopputuloksen kannalta.

 

Yhtenäinen HiHo

Silmiin pistävää ottelupöytäkirjaa katsoessa on, että lähes kaikki HiHon pelaajat kokoonpanossa tekivät ottelussa pisteitä. Tämähän kertoo hyvästä työmoraalista, hyvin rakennetuista kentällisistä ja luottamuksesta joukkuetovereita kohtaan. Kokoonpano oli hieman normaalista poikkeava johtuen kroonisesta hyökijä pulasta. Tätä paikattiin (tai siis koutsi paikkasi siirtämällä itsensä) siirtämällä Juha “tiiveys” Sivula ykköskentän vasemmaksi laitahyökkääjäksi. Tämähän toimi ja poiki ykkösvitjalle yhteensä kuusi tehopistettä. Voiton kannalta ehdottoman tärkeänä voidaan pitää myös Miikka “tossa vähän mietittiin” Mänttärin siirtoa laitahyökkääjäksi. Mies hakkaa pisteitä paikalta kuin paikalta, mutta omissa soi vähemmän kun puolustusalueella Miikka saa vahtia paikallaan seisovaa pakkia.

 

Kolmen erän peli

HiHo koki valaistumisen viime viikolla selaillessaan jääkiekon sääntökirjaa joka sunnuntaisen kebanssin äärellä. Jääkiekko nimisessä urheilulajissa on toinen erä ensimmäisen ja kolman erän välissä. Hetken integroituaan Seura tuli siihen tulokseen, että myös toisessa erässä kannattaa tehdä maaleja, ja yrittää estää vastustajaa tekemästä niitä. Tätä taktiikka käytettiin Hokkareita vastaan melko neutraalein tuloksin. Parannus edelliseen on kuitenkin huomattava, ja vain taivas on rajana tämän löydön jälkeen.

 

Mäksä

Mäksä “Kuningas” Mäkisen otteita keskushyökkääjän paikalla oli ilo katsella. Gasellin ketteryydellä, saukon (Lat.Lutra lutra) sulavuudella ja siitossonnin päätäväisyydellä Hän tehtaili tehot 2+1 lauantai-illan kunniaksi. Tehokkaan hyökkäyspelin lisäksi puolustaminen sujui myös mainiosti. Kaiken tämän Mäskä suorittaa, kenialaisen kestävyysjuoksijan tapaan, kylmän viileästi, täysin eleettä ja ilmeittä.

 

Tomi “Mäksä” Mäkinen

Voittava HiHo

Toisen erän tasatulos

 

Kiireiset tuomarit, jäähyt vähenee ja erätauot lyhenee

Muita lampaita ei jaeta, koska lauantai oli hyvä päivä!

 

Kokoonpano:

Sivula-Tikkanen “A”-Ryhänen

Luosa”C”-Ruusu”A”

 

Mänttäri-Mäkinen-Lehtinen

Peltomäki-Laine

 

Kyyrönen-Mäntylä-Tuominen

Rouhiainen

 

HiHo-Hokkarit 16.2.2019
Siirry sivun alkuun