Uplakers – Hiho 27.2.

Vanhan sanonnan mukaan tosimiehet aloittaa pelaamisen vasta keväällä. Oli ensimmäisen playoff-ottelun aika ja seura uhkui näytönhalua ja yllätyksen mahdollisuus roikkui ilmassa. Koppalla tunnelma oli rento. Änny kulki, Rontti teki mitä Rontti nyt yleensä koppalla tekee. Pelaajat oli loppuun asti viritettyjä ja koutsi Sivula painotti tahtoa ja yhteistekemisen tärkeyttä. Palloringissä kaikki meni oikein mukavasti. Ruukiet ei voittanut yhtään, Ville ei voittanut yhtään, Juhan mielestä korruptio oli vallannut hienon lajin. Ja näin.

1.Erä

Jo ensimmäisitä vaihdoista on aistittavissa, että viimekertainen kylvetys ei tulisi tänään toistumaan. Ensimmäinen vitonen sujui mukavasti ja seurakin sai pelistä kiinni heti alusta alkaen. Viiden minuutin kohdilla kotijoukkue jouti rikkomaan ja seuralle ylivoimaa. Sehän menikin sitten hienosti kuin Jeesuksen pääsiäinen ja kotijoukkue vajaalla 1-0 johtoon. Peli jatkui pitkään tasaisena ja melko varovaisena, kunnes pari minuuttia ennen ensimmäistä summeria seuran sveitsiläisen kerron tarkkuudella operoiva luottomies Tomi “Paperi” Macinen laittoi laatana takaläskiin ja erätauolle ansaitussa 1-1 tilanteessa. Syötöt maalista kippari Luosalle ja Tuomas “Ruusu” Roselle.

2.Erä

Erätauon aikana Pallo “Juha” Sivula korosti kuinka toiset erät usein ovat seuralle olleet kohtalaisen hankalia. Tällä kertaa oli kuitenkin toinen ääni kellossa. Seura piti kiinni omasta pelistään eikä antanut kaverille hyviä tekopaikkoja. Kekkulivekkuli jatkoi ensimmäisen erän loistavilla otteillaan ja otti kiekkoja kiinni. Ja tätä kesti melkein vartin. Sitten mureni. Lopussa laakeri pääsi yllättämään kahdesti ja taululle nopeasti 3-1 lukemat. Upea taistelu oli muuttunut takaa-ajoasemaksi. Mutta playoffeissa voi tapahtua mitä vain, ja seura olikin valmis laittamaan viimeisessä erässä kaiken likoon.

3.Erä

Kolmanteen oli pakko nostaa painetta ja koventaa karvausta. Muutaman minuutin jälkeen kotijoukkue sai vastahyökkäyspaikan eikä erehtynyt, tilanteeksi 4-1. Oli pakko laittaa kaikki peliin ja mennä kahdella syvään. Samalla seuran nuorisokaarti, mm. Miikka “Pelle” Mänttäri ja Ilmari “Phfil” Kyyrönen otti pari jäähyä. Nuoruuden intoa joka kostautui. DrRookien istuessa boksissa järveläiset näyttivät pakkopelin mallia ja tilanteeksi jo 5-1. Mutta vieläkään ei lannistuttu. Viitisen minuuttia ennen loppua Sivula veti takapatjaan ja joku laittoi riparin sisään. Viisi minuuttia aikaa ja kolme maalia eroa. Ei mahdoton tilanne. Kunnes lääkäriruukiet (vittu) ottivat peräkanaa kakkoset mieheen ja katselivat syntikopista kun seuran selkäranka katkaistiin lopullisesti kotijoukkueen illan kolmannella ylivoimamaalilla. Lopputulos 6-2, mutta tasamiehityksellä tehdyt maalit 2-2 (voiko näillä voittaa?).

 Joonas Ketko, 47 torjuntaa ja antoi mahdollisuuden voittoon

 Tomi Mäkinen, illasta toiseen aina parhaimmillaan

 Ilmari Kyyrönen, meinasi tehdä hienon

 Ville Tikkanen, 0+0

 Miikka Mänttäri, Pelle ja 4 min jäähyjä

 Erikoistilannepelaamisessa oli pientä viilausvaraa

Kokoonpano

Ryhänen – Tikkanen “A” – Kulju

Luosa “C” – Ruusu “A”

Mänttäri – Könönen – Mäkinen

Sivula – Laine

Lehtinen – Mäntylä- Kyyrönen

Peltomäki – Rouhiainen

Pakara

 

Uplakers – Hiho 27.2.
Siirry sivun alkuun