HiHo-KPK 21.9.2019

Lauantai-ilta. Kauden avaus. Kotona. Kylän juntit vastassa. Mikä voisi mennä pieleen, oli varmasti monen seuralaisen mielessä kopalle tullessa. No, ilmeisesti monikin asia. Homma lähti käsistä jo palloringissä. Kolme ensimmäistä peliä, kolme voittoa Juha “Potkulauta” Sivulalle. Peli-ilo nollissa. Ylilatauksen riski leijui ilmassa.

1.Erä

Seura säntäsi portista ulos nälkäisenä kuin viisitoistakesäinen Esko “Paavali” Kulju ensimmäisille treffeille. Kuljuista puheen ollen, Veli “Mikko” Kulju latoi ensimmäisen virallisen maalinsa apinalaumassa jo ensimmäisellä kosketuksellaan ajassa 1:09. Taivas tuntui auenneen. Hunaja maistui jo kielen kärjellä. Eipä siis aikaakaan kunnes peli oli jo tasoissa. Ja kohta se olikin jo 1-2. Runsas tovi myöhemmin taululla loisti jo lukemat 1-3. Kylänmiehillä lauantailotto menossa vahvasti seitsemän oikein: maalipaikkoja puolitoista ja maaleja kolme. Ylivoimaakin päästiin kokeilemaan, mutta Kikka “Kokkonen” Koistinen ja Miikka “Valelääkäri” Mänttäri olivat kesätreenien aikana unohtaneet, että myös ylimiehitettynä kiekon laukominen on sallittua.

2.Erä

Ah, toinen erä. Seuralle aina niin mukava ja luonteva. Pikakelataan reilu kuusi minuuttia eteenpäin ja digitaaleissa numerot 1-4. Peli jatkui eteenpäin tasaisena, maalipaikkoja molemmilla joukkueilla mutta tulosta ei kummallakaan. Kunnes viimeisellä vitosella seura muistaa, että täällähän pelataan tänään pisteistä. Ensin Mikko “Kulju2” napauttaa illan toisellaan seuran iskuetäisyydelle. Loppuvaiheessa erää vierasjoukkue sortuu jäähyihin seuran kovan paineistuksen alla ja rankaisu on luvassa. Juho “Koukku” Herranen seisoo kuin patsas Mikkelin torilla maalin eteen muurattuna ja ohjaa Juhan kudin ohi pelästyneen veskarin. Lukemat kutkuttavasti 3-4 ennen viimeistä pyrähdystä, ja jännitys nostaakin monisatapäisen yleisön jo lähes varpailleen. Huomionarvoista myös seuran ensimmäinen toisen erän voitto nykyisen ajanlaskun aikana.

3.Erä

Kolmannessa erässä alkaa apinalauman vimmattu takaa-ajo. Kopissa päätetään että kentälle jätettäisiin aivan kaikki. Valitettavasti yksi uusista ruukieista jättää oman maalin eteen sielunsa lisäksi myös kiekon ja salama iskee kirkaalta taivaalta. Tilanteeksi 3-5 ja takaa-ajettavaa yksi maali lisää. Lahjamaalin jälkeen paine siirtyy selkeästi KPK:n kenttäpäätyyn, mutta seuralle aina niin vaikea maalinteko on jälleen tervanjuontia. Kymmenisen minuuttia ennen loppua päästään pykälä lähemmäs kun Meebus “Ruukie” Peltonen pelaa paikan maalin nurkalle josta Miikka “Kolmio1” Mänttäri nostaa seuran jälleen maalin päähän. Tasoitusta haetaan vimmatusti lopussa ilman varusteita omien tolppien välissä mutta turhaan. Kaikki pisteet tällä kertaa pikkukylän Hannu Hanhille ja hampaankoloon jää todella paljon seuraavaan koitokseen.

Mikko Kulju, 2+0 debyytissä kohtuullinen saldo

Esko Kulju, mies sopeutui pakiksi olkapää ei

Joonas Ketko, näyttäviä torjuntoja

Pisteet jäi ottamatta

Arttu Saarinen, 0+0 (toki ei pelannut)

Lauri Söderberg, älä sitä siihen nyt sentään jätä

Kokoonpano:

Ryhänen – Tikkanen “A” – Herranen

Sivula – Lehtinen

Kulju M. – Könönen “C” – Tuominen

Kokkonen – Kulju E.

Mänttäri – Mäkinen – Peltonen

Peltomäki – Söderberg

X – Mäntylä – Myllylä

Maalissa Ketko varalla Lustig

HiHo-KPK 21.9.2019
Siirry sivun alkuun