Pingviinit – HiHo 19.10.2019

Vettä sataa ja kaikkia v***taa. Hetkinen, sehän on pelipäivä eli juhlapäivä ja samantien unohtui syksyinen harmaus! Pirkkalan Pingviinit saivat vastaansa erittäin ärsytetyn HiHo joukkueen. Seura ei ole vielä onnistunut avaamaan pistetiliään ennen illan kamppailua.

1 Erä

Ja ei kun lötä jäähän. Ensimmäinen erä tarjoilee 800 varpaiselle yleisölle hieman arastelevaa alkua. Ensimmäisenä pelistä sai kiinni kuitenkin kotijoukkue, joka löi kiekon reppuun ajassa 5:36. Tähän ei kuitenkaan ollut HiHolla tyytyminen, sillä seura oli päättänyt tulla voittamaan. Alkutahdit kauden avauspisteille antoi kukas muukaan, kuin itse oikeutetusti sisäisen pistepörssin kuningas Mikko Kulju, joka ohjaa taidokkaasti lusikkapuolelta Kokkosen upean syötön ohi vailla mitään mahdollisuuksia olleen Pingviini veskarin. Maali syntyi ajassa 17:19. Loppu erä olikin aivan yhtäpäätä, jonka seurauksena kotijoukkue joutuu rikkomaan. Kotiyleisö pidättää hengitystään, kun HiHo karjut kumartuu kentien erän viimeiseen aloitukseen. Aloitusvoitto vieranjoukkueelle, josta hetkeä aiemmin mahtavan syötön tarjoillut Eetu Kokkonen laittaa kovan keskityksen kohti Juuso Järviötä. Järviöltä valioliiga tason kuolletus rinnalla ja Mänttärille jää helppo työ siirtää lippu toistamiseen uuniin. Seura johtoon surullisen kuuluisalla pukukoppi maalilla ajassa 19:59.

2 Erä

Koska ensimmäinen erä ei jättänyt ketään kylmäksi, oli odotukset toiseen erään korkealla. Kiekko jäähän, mutta mitään ei tapahdu. Ensimmäinen puolisko toisesta erästä on puolin ja toisin päänhakkaamista seinään. Pingviinien kohdalla seinä tarkoittaa maalinsuulta löytyvää Antti Lustigia, joka kerää kiekon talteen erässä 15 kertaa. Toinen kymppi toisesta erästä tuottaakin jo muutakin kuin pelkkiä harmaita hiuksia kun Mikko Kulju uittaa kiekon uuniin jo toistamiseen ajassa 31:11. Seura on unohtaa jääkiekko ottelun kestävän 60 minuuttia ja kotijoukkue pääseekin kaventamaan ottelun ajassa 34:09, joten erätauolle siirrytään lukemista 2-3.

3 Erä

Kolmas erä ja hurjimmat HiKi-Hockey fanit jo uskaltautuivat antamaan ajatuksen kauden avaus voitolle, eikä aivan suotta. Nimittäin seura siirtyy ylivoimalla jälleen kahden maalin johtoon kun Mäkinen on unohtunut takatolpalle vapaaksi, jonne Ryhäsen millintarkka syöttö löytää perille. Peli 2-4 kun digitaalit pysähtyvät aikaan 45:27. Tässä kohtaa ottelu lässähtää eikä väsyneet rautaliiga ritarit saa aikaan kun keskenkasvuista suunsoittoa, joka näkyy tilastoissa vain rangaistus minuutteina. Ottelun käännyttyä viimeisille minuuteille, kotijoukkue hakee kavennusta suurella riskillä, joka avaa vierasjoukkueelle hyviä vastahyökkäyksiä. Tällaisen myös vierasjoukkue pääsee hyödyntämään kun vastahyökkäyksen jälkitilanteesta Kupsin mestaruusjuhlien kunniaksia Patronen pääsee puttaamaan Kuljun syötöstä kiekon ohi voimattoman pingviini veskarin. Seura johtoon 2-5 ajassa 56:21. Loppulukemiksi Pingviinit kaventavat vielä seuraavassa vaihdossa 3-5. Tässä kohtaa myös uskonsa jo menettäneet fanit hieraiset silmiään, kun huomaa Hiki-Hockeyn todella ottaneen kauden avaus voiton!!

Lustig
Kulju
Kokkonen

Kokoonpano:

Ryhänen – Mäkinen – Herranen

Söderberg – Sivula

Kulju – Patronen – Kokkonen

Järviö – Lehtinen

Peltonen – Mänttäri – Tuominen

Suokas –

Maalissa Lustig, varalla Ketko

Pingviinit – HiHo 19.10.2019
Siirry sivun alkuun