HiHo – K-Ahma 16.11.2019

On marraskuun 16 päivä. Vuoden harmain päivä. Peliraportin sääkatsaus on jälleen karua kertomaa – taas sataa vettä. On parempi pysytellä sisätiloissa, joten iltahan on mitä mainioin jääkiekon pelaamiseen. Seura valmistautuu kauden yhdeksänteen otteluunsa kolmen ottelun pisteputkessa. Pukukopissa fiilis on hilpeä. Johtunee kait käynnissä olevasta pikkujouluajasta sekä uusista kypärämainoksista, joita pelaajat saavat asetella paikoillensa. Musiikin pauhu luo pelaajien keskelle jopa ylilatautumisen vaaran. Olemme jännän äärellä, joten eiköhän siirrytä kenttätapahtumiin.

1. erä
Ottelu alkaa vauhdikkaasti. Pelitapahtumat etenevät päästä päähän ja katsomossa katseet kääntyilevät kuin tennismatsissa. Kellon tarvitsee edetä vain neljä minuuttia, kun kiekkoa kaivetaan ensimmäisen kerran HiHo:n maaliverkosta. Seura ei tilanteesta lannistu vaan lyö lisää puita uuniin. Laukauksia tykitetään kohti Kiekko-Ahman maalivahtia, joka päinvastoin pelipalaverissa skoutattua arviota omistaakin jonkunlaisen torjuntatekniikan. Maalinteon kanssa tökkii, paitsi Ahmalla, joka niittaa erän lopulla taukolukemiksi 0-2.

2. erä
Toisen erän teemaksi nostetaan periksiantamattomuus sekä kaksinkamppailuiden merkitys. Vaan niin käy kuin Suomalaiselle maratoonarille arvokisoissa. Totaalinen voimien ehtyminen sekä housuunpaskominen erän puolivälissä. Kiekko-Ahma kurittaa apinalaumaa neljä kertaa kolmen minuutin sisällä. Aikalisää huudetaan kovimpaan ääneen toimitsija-aitiossa, jossa kirjurin kädet käyvät kuin muikunpaistajalla torikioskissa. Taululla toisen erän päättyessä tylyt 0-6 lukemat.

3. erä
HiHo:n ensimmäinen valonpilkahdus saadaan ajassa 42.26, kun kentällä nähdään taidokas maali, jonka tarjoilee Vertti Myllylä. Rytmikäs painonsiirtoharhautus, jossa kiekko siirtyy rystypuolelta kämmenelle ja liikesarjan päättää viuhuva rannelaukaus maalivahdin räpyläpuolen kainaloon. Henki Hiki-Hockeyn vaihtopenkillä roihahtaa ja yksi pelaajista osaa laskea, että tasaisen taulukon vauhdilla olemme tasoissa ennen päätössummeria. Ylioptimisuudesta huolimatta seura saa aikaseksi vain yhden lisämaalin. Parempaan ei tänään ole rahkeita.

Ei seliteltävää – pisteet matkaavat Valkeakoskelle numeroin 2-6.


HiHo:n valokuvaajat

Laadukasta toimintaa

Vertti Myllylä

Maali ja ehkä kauden viilein tuuletus
Sami Kaunisto

Hyvää väläyttelyä läpi pelin
Toinen erä

Ei tää päivänvaloo kestä
Marraskuu

Vois poistaa kokonaan almanakasta
Osallistuminen reeneihin viikolla

Kokoonpano


Ryhänen-Mäkinen-Herranen
Suokas-Sivula

Kulju-Könönen-Patronen
Kokkonen-Lehtinen

Peltonen-Mäntylä-Mänttäri
Tuominen

Kaunisto-Myllylä

Ketko(Am)
Lustig

HiHo – K-Ahma 16.11.2019
Siirry sivun alkuun