LeKi – HiHo 14.12.2019

Lauantai. Lempäälä. Apinalauma valmiina vuosikymmenen viimeiseen rautaliigan taistoon. Ketko on jo selvinnyt pikkujouluista, Mänttäri ei niinkään perjantaista. Kohtuullisen kapea rosteri saa täytettä ihan loppumetreillä, kun Juha (lue: Pena) vetää kuuluisan ässän hihasta ja asettaa kokoonpanoon Kalle ”Villapaita” Laineen ja Arttu ”King Kong” Saarisen. Uusvanhojen vahvistusten toivotaan tuovan HiHon peliin uutta virtaa.

1. erä

Uuden virran voimalla Seura pysyi vauhdissa mukana noin kuusi minuuttia, kunnes LeKin aamujäillä herätellyt jalat alkoivat liikkumaan. Viivatoimitus, rebound ja peli on 1-0. Puoli minuuttia tästä, ja Juuso ”toimari” Sirviö päättää kolmen sekunnin viivatanssin jälkeen ampua kiekon ensimmäisen blokkaajan polvisuojaan ja kaveri läpiajoon. Jo toisessa ottelussa putkeen Antti ”heittolajit ei oo mun vahvuus” Ludwigia nöyryytetään läpiajosta ja Lempäälän pojat kaksi maalia edellä. Viisi minuuttia tästä, ja Tomi McInen muistaa itsekin olevansa Lempäälän poika, ja että hänkin saa tehdä maaleja. Lättysyöttö sinisen kulmasta millintarkasti LeKin kassarin jalkovälistä sisään, ja Seura on taas pelissä mukana. Erän lopussa Mikko ”Öylätti” Kulju käy vielä rutiininomaisesti kihauttamassa kiekon verkkoon, ja tauolle mennään (enemmän tai vähemmän) ansaitussa tasatilanteessa.

2. erä

Seura tiedostaa tauolla, että toiseen erään pelin on parannuttava. Kentällä tämä tosin ei näkynyt, sillä viiden minuutin pelaamisen jälkeen LeKi oli jo 4-2 johdossa. Ylivoimalla Mikko tekee takuun mukaisesti illan toisensa. Kiekko yläläskiin ja ero kaventuu yhteen. Vajaan minuutin päästä Antti 2 päättää yrittää, voisiko Mestis-seuran viisikon läpi kikkailla ihan itse. Ei voinut. Kiekko jää matkalle ja viidennen kerran kiekko Ludwigin selän taakse. ”Nyt saa riittää, Keku maaliin”, toteaa Ludwig ja suuntaa kohti vaihtoaitiota. Spekulaatiota tosin riitti siitä, että Ludwig olisi nopealla laskutoimituksella laskenut seuraavasta maalista kauden torjuntaprosentin laskevan alle 90:n, ja tuli siksi vaihtoon. Oli miten oli, toiselle erätauolle mennään 5-3 lukemissa.

3. erä

Kahden maalin takamatka ei rautaliigassa ole juuri mitään. Ikävä kyllä seuralle tuttu viimeistelyn vaikeus oli jälleen realismia. Vaikka kolmas erä oli pelillisesti apinoiden paras, ei siitä juuri jälkipolville jäänyt kerrottavaa. Erä tarjosi suunnilleen yhtä paljon viihdearvoa kuin Harju&Pöntisen katsominen neljältä aamuyöstä. LeKi kaunistelee vielä numeroiksi 6-3, samalla kun HiHo keskittyy parantelemaan vastustajan maalivahdin tilastoja. Ei seliteltävää. Kaveri oli parempi, pisteet jäävät Lempäälään.

Mikko Kulju – 2+0 ja öylätit jakoon

Juho Herranen – Glögin arvoinen suoritus

Antti ”Lusikka” Suokas – Pelin kaunein rystylaukaus

Antti 4 – Jos päästettyjen maalien keskiarvo on yli 10 niin vaikee on voittaa

Antti 2 – Älä nyt herranjumala siihen menetä

Antti 1 – Kaikki Antit vaan tänne

Kokoonpano:

Ryhänen – Könönen – Kulju

Lehtinen – Sivula

Mänttäri – Mäkinen – Herranen

Suokas – Kokkonen

Tuominen – Peltonen – Saarinen

Laine – Järviö

Maalissa Lustig, varalla Ketko

LeKi – HiHo 14.12.2019
Siirry sivun alkuun