HiHo – Pingviinit 11.1.2020

Hiki-Hockeyn 2020-luku alkaa eläimellisissä merkeissä, kun Sentterille matkustaa pingviinilauma Pirkkalasta. Tarkastellaanpa hieman, millaisia ovat kamppailun osapuolet.

Pingviinit (Spheniscidae) on pingviinilintujen (Sphenisciformes) lahkon ainoa heimo. Siihen kuuluu luokittelusta riippuen 17–20 pelaajaa, joista kaikki elävät Pirkkalassa. Useimmat pingviinipelaajat ovat eteläisen lauhkean ilmastovyöhykkeen lintuja, mutta jotkin elävät koko ikänsä Pirkkalassa ja sen rannikkovesissä. Pingviinit eivät osaa lentää. Ne syövät kalaa, mustekaloja ja äyriäisiä, joita ne pyydystävät sukeltamalla. (lähde: Wikipedia)

Kädellisten lahkoon (Primates) kuuluvat apinat jaetaan kolmeen alalahkoon, uuden maailman apinoihin (Platyrrhini), vanhan maailman apinoihin (Catarrhini) ja Hervannan apinoihin (HiHorrhini). Tavallisessa kielenkäytössä tarkoitamme apinoilla Koppalla elävän HiHorrhini-lahkon edustajaa. Eläintieteellisessä luokittelussa apinat ovat kuitenkin eräs kädellisiin kuuluva ryhmä puoliapinoiden rinnalla. (lähde: tunturisusi.com)

1. erä

Ensimmäisen erän alussa pingviinien lentotaidottomuus on jo heti huomattavissa. Sen sijaan HiHo-apinoiden peli kulkee like never before. Digitaalit pysähtyvät aikoihin 02:20, 04:13, ja 07:35, kun kotijoukkue takoo tilanteeksi 3-0. Maaleista vastasivat Vertti ”Mortti” Myllylä ja Antti ”Head coach” Ryhänen (x2). Uusi vuosi ja uudet kujeet hyvän olon tunne valtaa Seuran aivan kuten aina ennenkin. Pingviinit saavat kummasti parista ylivoimastaan virtaa ja kaventavat eron kahteen. Erän lopussa Mikko ”2 maalia” Kulju lentää jään pintaan ikävän näköisesti. Olkapää sijoiltaan, ei kiva. Ilmeisesti kaksi Kuljua samassa ottelussa on jääkiekkojumalilta liikaa vaadittu…

2. erä

Toinen erä tarjosi 40-päiselle yleisölle tunteita ja tuoksuja, muttei lainkaan maaleja. Apinat tuhlaavat erän molemmat ylivoimansa. Tästä ei toki voi missään nimessä syyttää Mikon tilalle ylivoimaan tullutta Lauri ”Söte” Söderbergiä, sillä koutsi Juhan kanssa sopimusta laadittaessa kumpikaan osapuoli ei maininnut mitään ylivoima-ajasta. Erä oli apinoilta hieman kaksijakoinen (ei hyvä, ihan ok). Ajoittain pingviinilauma oli pinteessä apinoiden puristuksessa, mutta välillä apinat keskittyivät vain ihastelemaan pingviinien toimintaa, aivan kuten eläintarhassa. Toisaalta, onhan ne pingviinit ihan söpöjä.

3. erä

Kolmanteen erään Seura lähtee mielessään valmennusjohdon sanat kurinalaisesta pelistä ja voiton varmistamisesta, ettei aina tarvitsisi mennä vaikeimman kautta. Erän alussa taktiikka näyttääkin purevan, sillä Seura jäädyttää pelin eikä tarjoa pirkkalaisille juuri maalipaikkoja. Voitto näyttää jo lähes varmalta, kun Konsta ”C” Könönen maistaa komposiittia suupielessään ja apinat saavat neljän minuutin ylivoiman, kun reilut kuusi minuuttia on jäljellä. Tarjolla oli kuitenkin sarjan huonointa ylivoimaa once again, kun karkuun päässyt pingviini yllätti maalin suulla torjuneen Antti ”perjantaitkaan ei oo mun juttu” Von Ludwigin. Noh, ei siinä vielä mitään. Loppuminuuteilla Pinkviinit hakevat vimmatusti tasoitusta, mutta Lassi ”parantaja” Mäntylä purkaa tilanteen hallitusti suoraan toimitsija-aitioon. Kuudella neljää vastaan -tilanne ei tuntunut Niko ”D” Lehtisestä vielä tarpeeksi pahalta, joten hän päätti kampata ylikasvuisen pingviinin jään pintaan. Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä kolme apinaa taistelee 52 sekuntia kuutta pingviiniä vastaan ilman takaiskuja, ja Seura voittaa.

Antti ”Juha #2” Ryhänen – 2+0 ja lentäjänhattu

Konsta ”Rambo” Könönen – Verta vuotavana loppuhetken alivoiman tappaja

Vertti Myllylä – Taas me tehtiin maali

Jääkiekkojumalat – Ei tykkää Kuljuista, vaikka ovat seurakunnan miehiä

Antti ”Boomi #2” Lustig – Perjantainakin voi reenata

Lassi ”Purku” Mäntylä – Pleksit on parhaat kaverit vaan jos niihin osuu

Kokoonpano:

Saarinen – Mäkinen – Herranen

Laine – Lehtinen

Ryhänen – Könönen – Kulju #2

Söderberg – Järviö

Patronen – Mänttäri – Kulju #1

Kokkonen

Tuominen – Mäntylä – Myllylä

Maalissa Lustig, varalla Ketko

HiHo – Pingviinit 11.1.2020
Siirry sivun alkuun