Koovee II – HiHo 23.2.2020

Sunnuntai, täpötäysi Hakametsä ja runkosarjan viimeinen ottelu. Joku apinoista on todennäköisesti syönyt neljä päivää kaalilaatikkoa ja nyt kiertää mahassa, sillä pukukopin aromit eivät koostu ainoastaan hiestä. Aloitetaan kuitenkin raportti valmentajamme Jarmo ”Aimo Nivaska” Peltomäen pre-game puheen taltioinnilla:

”Edessämme on jälleen uusi peli ja uudet kujeet. Emme saa antaa lauantaisen Pyry-tappion masentaa mieliämme, vaan lähdemme tämäniltaiseen otteluun rinta kaarella ja voitto mielessä. Joukkueemme on saanut hieman mikkeliläisvahvistusta, suoraan häistä (ei omista), varsinainen kynämies Juho ”Mr. Beginning” Herranen. HiHon tämäniltainen taktiikka pohjautuu Napoleonin ja Hitlerin sotasuunnitelmiin sekä myös Raatteen tien taisteluihin. Me emme lähde turhanpäiten hyökkäilemään vastustajan alueelle, vaan annamme kiekon heti aloituksesta viholliselle. Siirrymme kilpikonnapuolustukseen, ja kun vihollinen lähestyy omaa siniviivaamme hyökkääjät luistelevat laidan kautta ja iskevät vastustajan selustaan mielellään poikittaisella mailalla. Tällä välin puolustajat lymyävät piilossa maalin takana ja näyttäytyvät viholliselle vasta, kun he saavuttavat meidän maalialueemme. Mikäli he kuitenkin saavat kassin, Läski-Salonen (lue: Ketko) vaihdetaan luukulle.”

Erityisnostona voisi mainita myös, että raportin kirjoittaja unohti, että harmaa treenipaita ei sovellu käytettäväksi jääkiekkoliiton alaisissa otteluissa, varsinkin jos seuran pelipaita on väriltään valkoinen. Jäälämmöt anonyyminä pysyvä kirjoittaja vetää Mr. Beginningin paidalla, jota ei aivan ole suunniteltu maalivahdin rintapanssarin päälle. ”Miten ihmeessä te saitte tämän paidan päällenne”, kysyvät muut apinat, johon asianomainen vastaa ”helposhti she meni päälle, että pokshahti”. Paita oli kuitenkin peliin saatava, joten Jarmo siitä sitten hätiin. Nyt on saatana kiire. Onneksi Lempäälän Vesa Toskala antaa välikaasua Hervannan valtaväylällä siihen malliin, että pusero saadaan perille ennen aloituskiekon tippumista.

1. erä

Vaikka koutsin puheessa ei pitäisi tavalliselle luku- ja kuullunymmärtämistaitoiselle apinalle olla mitään epäselvää, onnistuvat Lempäälän kaksoset Tomi ”Jimmy” Mäkinen ja Kalle ”Bruce” Laine pelaamaan täysin oppien vastaisesti. Aloitusvoitto, toimitus ja peli 1-0, kun pelikellosta on ehtinyt kulua vasta reilut kaksi minuuttia. Jokainen varmasti ymmärtää, että tällainen toilailu saa koko joukkueen tolaltaan. Eipä aikaakaan, kun Kuopijo-Tsadi -akseli päättää hyödyntää 2v1 -tilanteen, ja Konsta ”Bob” Könönen siirtää apinat jo kahden maalin karkumatkalle. Onneksi erän kuluessa alkavat Aimon taktiikat vihdoin muistua mieleen, ja Seura joutuu nöyrtymään alivoimalla erän puolivälissä. Erän lopussa kovaa mainetta niittänyt HiHo-ylivoima tarjoaa taas parastaan, kun Kooveen peluri huispaisee kiekon Anttien sisäisessä pistepörssissä toisena olevan Antti ”Steven” Ludwigin kainalosta sisään. Tuhatpäinen yleisö suuntaa jonottamaan kahvion virvokkeita digitaalien näyttäessä lukemia 2-2.

2. erä

Toinen erä ja pitkä vaihtomatka tuntuu HiHon nelipäiselle puolustukselle samalta kuin Mänttärille selvän torstain viettäminen; ei kivalta. Erojakin näiden kahden asian välillä on, sillä pakit juovat mielellään vettä. Erän taktiikkana oli Aravirran lanseeraama ”pelataan omaa kiekkoa omassa päädyssä”. 20 minuuttia kestäneen pesukoneen pikaohjelman aikana nähdään muun muassa kauppis-Kallen noin 27 minuuttia kestänyt vaihto, josta miehellä kestänee palautua vähintään saman verran kuin Ketkolla pikkujouluista. Erässä nähdään myös kenties II-divisioonahistorian kauneinta paskinta 5v3 -ylivoimaa, kun apinat keskittyvät paukuttamaan kiekkoa plekseihin ja mustakeltapunaisiin koipiin. Ylivoima on niin luokatonta, että se saa jopa Janne Niinimaan vyötärönkorkuiset lätyt näyttämään erinomaisilta. Onneksi Kilpa-Veljilläkin viimeistely on tasoa Milan Lucic, ja kiekot viuhuvat yli, ali, ohi sekä myös satunnaisesti Ludwigin syliin. Pyöritys Hakametsän itäpäädyssä on kuitenkin sen verran valtaisaa, että usean spagaatin ja Flik-Flak -sarjan jälkeen Ludwigin nivuset alkavat saada perismäisiä vivahteita. Erätauolla Aimon suunnitelmat joudutaan ottamaan käyttöön, ja on Läski-Salosen aika mennä kolmanteen erään luukulle.

3. erä

Mainitsinko jo, että Seuralla on ollut hieman vaikeuksia ylivoimansa kanssa? Kolmannessa erässä vältytään onneksi alivoimamaalilta, tosin vain kahden sekunnin turvin, sillä juuri jäähyn loputtua Veljet siirtyvät ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Seura käynnistää vimmatun takaa-ajonsa ottamalla kolme jäähyä viiden minuutin sisään. Ensisilmäyksellä jäähyjen ottaminen ei tunnu kaikista tehokkaimmalta taktiikalta tasoitusmaalin saamiseksi, mutta onpahan tuo ainakin ylivoimaa parempi vaihtoehto. Alivoimalla seura ei saa tehtyä tulosta, mutta takaiskuilta selvitään Koronaviruksesta kärsivän Joonas ”ja Saarinen” Ketkon johdolla. Jäähykierteen loputtua kolme minuuttia ennen päätössummeria Koovee roiskaisee kiekon pitkäksi. Taktinen velhomme penkin takana ei epäröi vaan ottaa aikalisän ja antaa Ketkolle ansaitun lepohetken vaihtopenkillä. HiHo-viisikko täydentyy ylimääräisellä kenttäpelaajalla, kun ylimääräinen hyökkääjä Frank Nipple tulee kentälle. Kas kummaa, miesylivoimalla on ainoastaan negatiivisia vaikutuksia Seuran peliin ja Koovee viimeistelee neljännen ja viidennen maalin tyhjiin.

Käteen jäi nolla sarjapistettä, yksi revennyt nivunen ja runkosarjan seitsemäs sija. Playoffeissa vastaan asettuu runkosarjan kakkonen KanKi. Asetelmien luominen on alkanut jo välittömästi sosiaalisen median puolella, joten odotettavissa on kuuma playoff-sarja. Se on pojjaat kevät ny!

P.S. Yleisön pyynnöstä voimme julkaista koko kauden ajan kiinnostusta herättäneen Anttien välisen pistepörssin lopullisen tilanteen:
1. Antti 2: 8+12=20
2. Antti 4: 0+1=1
3. Antti 1: 0+0=0
3. Antti 3: 0+0=0

Aimo Jarmolenko
Loistavaa taktista neroutta sekä uskomaton kaasujalka

Juho “Oliksää jossain eilen” Herranen
Häistä selvitty

Joonas “Nuha 2” Ketko
90% kiekoista kiinni 50% suorituskyvyllä

Antti “Paita” Ludwig van Beethoven
Tätä menoa vielä Seuran all time -lammastilastossa korkealla

Motoriikka “Miikka” Mänttäri
Ei onnistunut nousemaan edes jäähypörssissä ykköseksi

Kisa-Eagles
Ikäviä kommentteja somen puolella

Saarinen – Tikkanen – Herranen
Sivula – Janhunen
Ryhänen – Könönen – Mänttäri
Lehtinen – Laine
Peltonen – Mäkinen – Kulju
Myllylä
Lustig (Ketko)

Koovee II – HiHo 23.2.2020
Siirry sivun alkuun