Pyry Ak – HiHo 22.2.2020

Jalo kala ui raukeana haaviini… Ajatuksissani tuore suolattu lohi, loimulohi, savulohi, lohi, hiillostetut lohenevät sekä tietenkin lohikeitto. Monen seuran pelaajan ajatukset siintävät jo alkavassa keväässä ja sitä myöten myös kevätsaunassa, ja lopulta myös kesälomassa. Mutta vielä olisi kautta jäljellä, ja runkosarjaakin muutaman koitoksen verran. Lauantai-illan herkkupalana olisi Nokian jääpyhätössä tarjolla kahden jo sijoituksensa lähes sementoineen joukkueen välinen kohtalaisen merkityksetön taisto. Ulkona piiskasi suomalainen talvisade, joten ulkoilman pallopeleistä ei tulisi tänään näkymään takavasaraakaan. Mutta eihän se kojoottikaan mieti metsässä, että vittu kun ei tullu harjoteltua. Alkulämmöksi kuppi kahvia, keksi, ja kyllä se siitä sitten.

  1. Erä

Heti alkuminuuteista oli aistittavissa, että ottelusta tulisi erittäin vauhdikas ja kiihkeä. Eetu ”Kesähäät” Patronen muisti kuitenkin jo ensimmäisessä vaihdossaan, että ei karhutkaan riehu koko aikaa, ne vetää välillä puolukoita. Mailaa kaverin kainaloon ja pikkukakkoselle. Seura tietysti selvittää alivoiman ja pääsee itsekin jo ensimmäisen vitosen aikana kokeilemaan sarjan paskinta ylivoimaa. Once again. Ylivoima ei ehdi kuitenkaan vanheta kuin 13 sekuntia, kun Tomi ”Festian portaat” Mäkinen päättää, että onhan tässä jo tarpeeksi kauan katseltu, ja ohjaa seuran 0-1 johtoon. Osumaan esityön tarjoilevat Kalle ”Lempäälän maaliruisku” Laine sekä Arttu ”Saarinen” 13 syötti. Vajaa kolme minuuttia myöhemmin kauppatieteilijän ruoska sivaltaa jälleen viivalta. Täydellinen märkä lompakko kohti maalia Laineelta, ja nyt jo hieman rauhoittunut Pablo ”El Patron” Escobar lyö irtopaloista seuralle aina yhtä vaarallisen kahden maalin johdon. Pyry joutuu lyömään paniikkinappulan pohjaan ja ottelutapahtumista pidetään taukoa aikalisän verran. Ensimmäisen erän aikana Antti4 ”90%” Ludwig van Beethoven muistaa tuhota nollapeliunelmansa jo alkutekijöihin, ettei sitten loppupelistä tule kellekkään sitä kuuluisaa mielipahaa. Erätauolle siis 1-2 lukemissa.

2. Erä

Toinen erä oli tapahtumiltaan suurinpiirtein yhtä tapahtumarikasta aikaa kuin Juhan kyykkälauantai. Ajassa 27.36 NoPyn puolustaja lähettää viivalta Cristiano Ronaldomaisen kierteisen laukauksen, joka hämää Ludwigin täysin ja yhtäkkiä johto onkin jo kurottu kiinni. Loppuerä pelaillaan hyvälaatuista kaukalokendoa, kunnes eräsummerin jo soidessa Miikka ”Kolmio1” Mänttäri keksii että voisin nyt ottaa pelin ensimmäiset luistelupotkuni. Täysin yltiöpäisellä kolmen askeleen vauhdilla kauden toinen taklaus kulmaan. Ihan hyvä pommi, suoraan päähän. Vihaiset nokialaiset yrittävät vielä muiluttaa Miikkaa, mutta liukas saippuapala luikahtaa paikalta ennen kuin meno äityy yhtä väkivaltaiseksi kuin Pirkka3 saunassa Herskan saunavuorolla.

3. Erä

Lauantai-ilta. Kellon on aivan helvetin paljon. Istut jäähyaitiossa Nokian jäähallissa. Alat miettimään asioita. Seuraavassa lyhyt luettelo asioista, joita ehtii liikkumaan nuoren miehen aivoissa noin 14 peliminuutin (oikeata aikaa n. kaksi ja puoli tuntia) aikana.

Kumpi on parempi, täystiilitalo vai hirsitalo?

Jos saunoo paljon, kumpi on parempi: kertalämmitteinen vai jatkuvalämmitteinen kiuas?

Kuinka paljon paskassa voi olla kultaa? (riippuu tietysti siitä, paljonko kultaa on löytynyt syötäväksi)

Olipas tuo ruma taklaus. Ja tuo. Ai kiva, Konsta tulee kaveriksi. Noniin nyt se lähti pois. Mistä näitä tuomareita löytyy?

Ehtiiköhän hevalista hakea rullan.

Paljonkohan toimitsijoille maksetaan korvausta, että he tulevat katsomaan tätä näytelmää?

Mikäli mennään jatkoajalle, riittääkö meillä pulloissa juomaa pakeille?

Varsinaisen peliajan lopussa seuralle tarjotaan vielä 5-3 ylivoimaa. Seura pelaa tilanteen hienosti, eikä päästä Pyryä rankaisemaan alivoimaisena. Luvassa on vielä lisää jääkiekkoa. Mahtavaa.

Jatkoaika

Helpot kiinni ja loput kulmiin, ja voitto on varma. Ensimmäinen helppo lurahtaa kainalosta ja Pyry voittaa. Kannatti tulla paikalle.

Kalle Laine – 0+2 pelkillä toimituksilla

Tomi Mäkinen – Aina varma

Arttu Saarinen – 13 syötti

Miikka Mänttäri – Väkivaltainen. Aggressiivinen. Vaarallinen. Mutta kymppikori plussaa

Antti Lustig – Antti

Antti Ryhänen – Antit vaan tänne

Kokoonpano:

Saarinen – Mäkinen – Mänttäri

Janhunen – Sivula

Ryhänen – Könönen – Patronen

Laine – Lehtinen

Peltonen – Tikkanen – Myllylä

Tuominen

Lystikki (Ketko)

Pyry Ak – HiHo 22.2.2020
Siirry sivun alkuun