Toiminta

Hiki-Hockeyn toiminta

Hiki-Hockey on Tampereen yliopiston opiskelijoista koostuva jääkiekkojoukkue, joka toimii Teekkareiden urheilu- ja voimailukerho ry:n (TUrVoKe) alaisena lajijaostona. Tärkeimpänä toimintaperiaatteenamme  on tarjota mahdollisuus jääkiekon harrastamiseen yliopisto-opintojen ohella. Toimintamme on alkanut jo 1970-luvulla ja nykyään HiHo -perheeseen kuuluu edustusjoukkueen lisäksi  JälkiHiki, Hiki-Hockey Seniors, KylmäHiki  sekä TuskaHiki.

Tärkeimpänä toimintaperiaatteenamme  on tarjota mahdollisuus jääkiekon harrastamiseen yliopisto-opintojen ohella.

Pelaamme Hämeen aluueen II-divisioonassa eli niin sanotussa Rautaliigassa. Viime vuosina olemme edenneet pudostuspeleihin, mutta niissä taival on päättynyt ensimmäisellä kierroksella. Pelaajat vaihtuvat vuosittain valmistumisen, vaihto-opiskelun ja uusien opiskelijoiden toimesta ja se pitää toiminnan virkeänä. 

Suomen  jääkiekkoliiton  virallisten  sarjojen  jälkeen  joukkue osallistuu huhtikuussa teknillisten yliopistojen Pohjoismaiden Mestaruus turnaukseen eli tutummin PM-kisoihin. Kisoihin osallistuu yhteensä 6 yliopistoa Ruotsista, Norjasta ja Suomesta. Kisat järjestetään joka kevät ja jokaisella yliopistolla on järjestysvastuu kuuden vuoden välein.

Jääkiekkoa   on   vielä   luvassa   kauden   viimeisessä   tapahtumassa   Hiki-Turnauksessa toukokuun lopussa, jossa HiHo:n alumnit tulevat pelaamaan toisiaan ja HiHoa vastaan.

Varoja   keräämme toiminnan pyörittämiseen pelaajien   kausimaksuilla, mainosmyynnillä, talkoilla ja yliopiston avustuksilla. Jääkiekon ja     sarjatoiminnan lisäksi HiHo on aktiivisesti mukana opiskelijaelämässä. Osallistumme vuosittain liikuntamessuille ja muutamaan muuhun tapahtumaan esim. MM-Kyykkään, jotka auttavat pitämään meidät näkyvänä osana yliopistoa.

Kuva: TT-kamerat, Eeli Hernesniemi

Vastaa

Siirry sivun alkuun